Thursday, 1 March 2012

Akhirnyer...



ya ALLAH... akhirnya dapat jugak aku siapkan HADIAH untuk kuiz...

hurm...mintk2 la xder masalah lagi...setelah aku bertungkus lumus...
nielah hasilnyer... heheh  =)


                                  (Inilah hasil dari penat lelah aku selama nie...cantik x??? hehehe puji hasil kerja sendiri 
nampak,,,wawawa
(Mencegah lebih baik dari mengubati) 
"LANGKAH PENCEGAHAN DIABETES''


Aku ada lagi 1 hasil kerja...wawaw gitu... book mark..
tapi xla cantik sangat cz aku pon bkan reti sangat 
tapi yang penting 
"made from me" 
no ,,import2 ok,,, hakhak...
buat kat  photoscape taw...

niela hasilnyer... =0

xmintak di puji tapi cukup sekadar kepuasan diri sendiri...




niela book mark aku.... (**kurangkan MANIS dalam makanan& minuman
tambahkan MANIS dalam senyuman) heheheh


lagi satu pen...tapi xder pe yang best pon tentg pen aku nie,,,
cz nie made from KEDAIS...hakhak..

pape pon mintak2 la ''PEROJEK KOMUNITI" ktowg berjalan lancar...


Aminnnnn........  






Monday, 27 February 2012

aku xtaw..hurm


Aku xtaw la pe yang aku nak luahkan kat bloog nie..
hurm boring la plak,... tiap manusia nak kehidupan yang sempurna & bahagia,,
cam tu jugaklah dengan aku,,,
semua orang buat salah n buat silap tapi aku xpasti yang keputusan pe yang patut aku amik,,
 first aku x ske pe yang aku tulis kat bloog aku nie orang nak TANYA macam-macam,,
aku xSUKE!!!... itu aku xkira la dia sape pon dalam hidup aku...
tapi hanya 1 orang je yang aku xkisah law dia nak tanya macam-macam..
u know who??
MAK sayeeee.......
ONLY she....
nak taw sebab pe,,,sebab aku sayanggggg....... MAK aku melebihi NYAWA aku
sendiri,,,, 


aku ad soalan...dalam hidup nie nape kite harus memilih????
kenapa banyak benda yg datang tanpa d jemput????


kenapa???


betullah orang  cakap manusia nie x pernah bersyukur ape yang dye orang dapat.....

Monday, 12 December 2011

Hari yang penuh keceriaan..



aloooo'''' entry aku kali nie best ar gak dan membuatkan aku asyik nak tergelak n 
tersenyum dari mula masuk shift kol 7pagi sampailah 2 petang...


HOSPITAL...

heheheh... tawe lagi...mane xnyer aku xleh tahanla ...


korang mesti bosankan pape yg aku mengarut  hahah...kat blog aku nie 

xlain xbukan mesti pasal hospital...hospital...hospital....

hurm nak wat cam ne...dah DUNIA aku nie kat Hospital jela....so terpakselah korang

sengkangkan mate (hihihi) bace CELOTEH aku...

ok2.. aku nak kongsi kegembiraan aku nie kat korang...sebenarnyer seronok taw
kje sebagai ''Staf Nurse'' nie sbb ape korang tanye????

ish2...macam2 sebab aku leh bagi,,

1) kalau nak hilangkan tension korang cubela g hospital...gerenti korang rase relxs lpz g n duduk jap(bagi akula) sebab???
(korang leh tengok macm2 perangai patient...)sies aku cakp bukan maen2.. lawak.. :D


2) bile aku g wad aku terase aku dah leh jage ibu aku bila ibu aku memerlukan aku xkirala mase ibu sakit atw pon x...pengalaman paling indah ..sebab ape aku cakap  indah???

(sesetengah patient akan hargai pertolongan korang...bila diaorang cakap "terima kasih yea adik
ALLAH je yg leh balas)  sentap beb aku dgr biler patient ckp kt aku cam 2...
dalam hati nie menangis (sebab teharu sangat) 

hahaha....sadis giler ayat aku...wawaw maklumla dah jadik student nurse nie emg cam nie....

3) Salah satu ag korang leh dapat PAHALA.  sebab bantu orang yang sakit...2 pon law korang wat ngn 
ikhlz....
(selame aku jadi student nie aku rase puas sangat dapat tolong orang yang sakit
sebab bila aku tolong dorang ...aku pk balik nanti aku sakit 
mesti akan orang tolong aku seperti mana kite tolg orang lain sewaktu sakit)....


                        PANJANG BETUL CELOTEH AKU KAT ATAS 2 KAN>>>>> n_n

ok2...aku nk mula cerita la nie....


aku sebenarnyr lagi 1 minggu nak balik kg halamanku....

aduiiii....rindu bangat dehhh.......dah lame xbalik.....4bulan ad kot.....ish2...

nak wat cam ne...aku praktikalkan....hu3x..

Minggu last nie aku kat wad 1A...hari first aku jge HDU...

ape 2 HDU????


dye cam unit rawatan rapi la cam (icu)...
bukan saya..jumpa..awk k...heheeh

1)aku d tertawakan oleh patient aku sendiri;;; sebab???
(aku yang x terpikir nie g tanya male nurse yang saction yg kt patient 2 tok oral or 
tok wound...heheh  soalan bodoh kot...(tapi aku saje je sbnrye)
habiz aku jadik bahan ejekkan male nurse 2,,,huhuhu malu ar gak...
patient 2 dah pandai wat saction sendiri taw jgn maen2...heheh  besar punyer tubing..


2)Patient baru balik dri x-ray....staf nurse pon soh aku pasang ECG.... tapi 
ad 3 je,....lpz aku pasang 2...sampai yg no3 aku leh plak nak kepit kat nipel uncle 2...
heheheh... aku macm bengong2....tapi x kepit ag k....adooooiiii....wat malu jewp....


akhir sekali male nurse 2 cakp kat aku "selama 4 taon aku kerja xpenah aku dgr 
ad saction kat wound...n nak letak ECG kat nipel patient.... nie first time....aku ingat nie...hakhak...

malu dok aku.....huhuhu tapi hari nie aku senyum sampai telinge....heheheh





Sekian celoteh aku pada pada kali nie...hehehaha byby....t senang2 aku cerita ag k....muahhhh....




Monday, 5 December 2011

Sakitnyer rasa...


betullah orang cakap biar xder CINTA...tapi jangan xder KAWAN...


hurmmm...aku sedih sangat sebab.. baru aku sedar yang aku dah


kehilangan seorang kawan yang 

selama nie aku x perasan langsung kehadiranyr...


tapi biler pikir2 balik aku xder niat pun nak sakitkan aty dye..


tapi sampai hati dia xnak layan aku langsung...

aku tahu yang aku nie mmg ...


EGO...

tapi aku dh nak ubah perangai ego aku 2,,,setiap orang ade 


kelemahan dan kekurang masing2....

jahat sangat aku pada mate dye...dye penah cakap yg aku 
nie "penyibuk"""....peh...sentap dalam kot,,,sedihnyer...

sampai hati dia wat aku cam nie....

walaupun dulu aku ad hubungan istimewa  ngan dye tapi 2 cerita...

DULU......


SEKARANG.... aku dah ad orang yg sayangkan aku(aku harap cam 2 la) 

aku xnakla jadik pompuan pe nak banyk2 jantan....

aku jenis xnakla dendam2...lagi pon lpz i cut the connection ngn dye (heheh)


dye ad pesan tok jangn buang dye n sudi jadi kawan dye wat selame-lamenyer...


tapi..

nape dye wat aku cam nie....

dye KAWAN aku kot....

walaupon dye just kawan pd aku...tapi aku still ambil brt pd dye....


aku seboleh-boleh xnk ad dendam ngn dye...coz aku nie law dah dendam sush ckt..


so aku xnkla...


hitamkan .. hati aku tok perkara2 yang xsepatutnyr 2....


ish2....hurmmmmm


kawan oh kawan....







Thursday, 1 December 2011

Night Shift


nila yg dikatekan pengalaman kn....



ishhhh...aku xsangka yg sebagi student pon kena keje malam....






tapi pape pon aku dah melalui semue 2....

tapi baru 2malam ada lagi satu malam.....





hurmmmm...




papepon staf nurse wad GD semue baik2.....




baik sangattttt........

ramai orang cakap keje malm penat....tapi memg pon PENAT....


kalwla ade PATIENT......  


nasib aku baik sebab mase  aku keje malam PATIENT ,,aku baru 9 orang.......

Amboiiii...... untungkan 



HEHEHEHHE.....( ketawa jahat))...


Pepepon aku dapat banyak gak pengalaman,,,,,  


hari nie malam terakhir aku kat wad GDa... setelah 3 hari 


Bersengkang mate...(sengkangla sangat...wawawwa)....




Monday, 28 November 2011

Hohohoh..



boringnyer... xtaw nak wat pe...


mentang2 cuty lame la katakn...





3hari jepon....   


huhuhu...  

SELASE  nie aku kje MALAM...


ishhhh.....



takotnyer....



tapi pape pon aku akan cube relxs....hehehehe....




SENYUM sikit......





*SELAMAT berkeje malam*........



Saturday, 26 November 2011

Kenangan Bersama......kamu n_n

 Daniel...* Kina* Afiq.....


Acik rinduuuuuu....sangat....


this is my lovely mum in the world.............
muahhhhhhhhhhhhh........


*kenangan bersama SENIOR sem4....*


AT menara condong.... n_n




*ngan kembar kak uda*//





*Gambar budak xmatang....



adoi....nie la kenangan ngn kawan lame aku....

nth biler dpt jumpe lg...huhuhuuh..... misss soooo muchhhh........





***** selamat mencube*****heheheh




*** kenangan bersama Dr..Tey..**** 

Dr. yang sangat baik......sangat....






*** Hari terakhir d MOT****







I want to sayy....